Menu

Το deal… απέχει πλέον 8,5 εκατ. ευρώ! Featured

Το deal… απέχει πλέον 8,5 εκατ. ευρώ!

Το πρότζεκτ "Athens Alive" του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, γεμίζει με περισσότερη "σιγουριά" και "ασφάλεια" ένα μεγάλο μέρος των φίλων του Παναθηναϊκού, για την επόμενη μέρα της ομάδας. Το βασικό μειονέκτημα εντούτοις, στην παρούσα φάση, είναι ο χρόνος. Διότι είναι ξεκάθαρο πως θα απαιτηθεί κατ’ ελάχιστον ένα δίμηνο ακόμη έως ότου ξεκαθαρίσει το κατά πόσο θα είναι εφικτό να υπάρξει συμφωνία με την κυβέρνηση για την ανάπλαση του ΟΑΚΑ και παράλληλα να περάσει η "πράσινη" ΠΑΕ στα χέρια του Γιαννακόπουλου και των πανίσχυρων συμπαικτών του απ’ το εξωτερικό.

Κι αυτή ακριβώς η έλλειψη χρονικών περιθωρίων, οδηγεί ετούτη τη στιγμή τις εξελίξεις προς την πλευρά του ασιατικού fund του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, το οποίο έχει πάρει… κεφάλι στην "κούρσα" για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της "πράσινης" ΠΑΕ, έχοντας μπει πλέον σε τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης με τον Γιάννη Αλαφούζο, που δείχνει πια πως θέλει να αποχωρήσει όσο το δυνατόν πιο άμεσα απ’ το "τριφύλλι".

Πάμε λοιπόν να δούμε λίγο πιο αναλυτικά, ποιο είναι το ακριβές, οικονομικό πλαίσιο της (τελικής) διαπραγμάτευσης ανάμεσα στις δύο πλευρές, με σημείο "κλειδί", τον διαχωρισμό και τον τρόπο κάλυψης των μεγάλων χρεών της ΠΑΕ.

Δεδομένο Νο1: Οι πληροφορίες αναφέρουν πως fund του Πιεμπονγκσάντ έχει πάρει από τα μέσα Μαρτίου (λίγο μετά την πρώτη συνάντηση γνωριμίας του με τον Αλαφούζο στη Ζυρίχη!) όλα τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ τόσο απ’ την πλευρά του μεγαλομετόχου της "πράσινης" ΠΑΕ όσο κι από την Grant Thornton (η οποία ελέγχει εδώ και χρόνια όλο το λογιστικό πλαίσιο της ΠΑΕ). Ως εκ τούτου οι Ασιάτες, έχουν πλήρη εικόνα για όλα τα χρέη του Παναθηναϊκού.

Δεδομένο Νο2: Το ασιατικό fund έχει ζητήσει απ’ τον Αλαφούζο να αναλάβει: 1) Το πακέτο των οφειλών/χρεών προς το Δημόσιο, την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, το οποίο υπολογίζεται λίγο πάνω απ’ τα 13 εκατ. ευρώ, 2) Την αποπληρωμή όλων των προσωπικών επιταγών που έχει δώσει ο ίδιος σε παλιούς παίκτες/προπονητές και λοιπούς πιστωτές (υπολογίζεται περίπου στα 3,5 εκατ. ευρώ) και 3) Να πληρώσει ένα σημαντικό κομμάτι (περίπου 5 εκατ. ευρώ) απ’ τα 11,9 εκατ. ευρώ των δύο τραπεζικών δανείων που κουβαλάει η ΠΑΕ από την Τράπεζα Πειραιώς. Ένα στο οποίο έχουν μπει προσωπικές εγγυήσεις του Αλαφούζου κι ένα με "εγγύηση" το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Δεδομένο Νο3: Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας, έχει ζητήσει από τον Αλαφούζο όλες οι οφειλές προς Δημόσιο, Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία να αποπληρωθούν από τα 13 εκατ. ευρώ που του προσφέρει το ασιατικό fund για το σύνολο των μετοχών του. Και σ’ αυτό δείχνει θετικός ο 61χρονος εφοπλιστής. Και από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα χρέη προς τρίτους, σκοπεύουν να τα αναλάβουν οι υποψήφιοι επενδυτές, αφού αφαιρεθούν πρώτα τα 5 εκατ. ευρώ των δανείων και τα 3,5 εκατ. ευρώ των προσωπικών επιταγών του Αλαφούζου.

Δεδομένο Νο4: Κοντολογίς η τελική διαπραγμάτευση, απ’ το αποτέλεσμα της οποίας θα καθοριστεί και το κατά πόσο θα μπορέσει να προχωρήσει το deal, έχει επικεντρωθεί πλέον σε ένα ποσό ύψους (περίπου) 8,5 εκατ. ευρώ, τα οποία οι επενδυτές ζητούν να πληρώσει ο Αλαφούζος. Η δεύτερη ανάλυση βεβαίως, δείχνει πως η πρόταση του Πιεμπονγκσάντ είναι άκρως ευνοϊκή για τον μεγαλομέτοχο. Ο 61χρονος εφοπλιστής, στις 21 του περασμένου Σεπτέμβρη –όταν έριξε την "κανονιά" του "αποσύρομαι"- είχε εγγυηθεί πως θα καλύψει 20 εκατ. ευρώ σε μελλοντικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ. Στο επτάμηνο που ακολούθησε, οι πληροφορίες του Contra.gr αναφέρουν πως ο Αλαφούζος έβαλε άλλα 7,5 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ.

Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας λοιπόν, του ζητά να καλύψει άλλα 8,5 εκατ. ευρώ (φτάνοντας συνολικά τα λεφτά που έβαλε μετά το "φεύγω" στα 16 εκατ. ευρώ) και να αποχωρήσει από την ΠΑΕ. Εχοντας δηλαδή, ένα όφελος, περίπου 4 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα όσα είχε αρχικά δεσμευτεί, πέραν των χρημάτων που του προσφέρονται για το "Γ. Καλαφάτης"! Εκεί λοιπόν έχουν επικεντρωθεί πια οι συζητήσεις, με την πλευρά του Αλαφούζου να προσπαθεί να γλιτώσει κι άλλα χρήματα, πριν αποχωρήσει οριστικά…

Δεδομένο Νο5: Οι συνεργάτες του Αλαφούζου (πιθανότατα κι ο ίδιος) θα συναντηθούν την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη με το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Πιεμπονγκσάντ, για να τρέξουν το θέμα του διαχωρισμού των χρεών. Κάθε ώρα που περνάει πάντως, κι από το «Αλαφουζικό περιβάλλον» βγαίνει προς τα έξω ένα κλίμα πως όλα δρομολογούνται προς συμφωνία με την ασιατική πλευρά. Οριοθετώντας τις επόμενες ουσιαστικές εξελίξεις ως το τέλος του μήνα, με υπογραφές ανάμεσα σε Πιεμπονγκσάντ και Αλαφούζο, του νομικού πλαισίου που θα διαχωρίζει τα χρέη φυσικού προσώπου και τα χρέη της ΠΑΕ. Κάτι που ουσιαστικά θα ανοίξει το δρόμο για να αλλάξει χέρια ο Παναθηναϊκός…

Article Source:

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top
Football_888sport betting €